Tänkvärda citat på svenska

Citat av Alan Watts

En värld som i ökande grad består av destinationsorter utan resor mellan dem, en värld som endast uppskattar att ”komma någonvart” så fort som möjligt, blir en värld utan väsen, utan innehåll. Man kan komma vart som helst, men ju mer detta blir möjligt, dess mindre är det värt att göra det.


Om vi öppnar våra ögon och ser klart, blir det uppenbart att det inte finns någon annan tid än detta ögonblick och att det förgångna och det kommande är abstraktioner utan någon konkret verklighet.


Det finns aldrig något annat än det närvarande, och kan man inte leva i det, kan man överhuvudtaget inte leva någonstans.


För mer inspiration, besök Kloka citats kusin: Mittpunkt.se

Att försöka definiera dig själv är som att försöka bita dina egna tänder.


Du är något som hela universum gör på samma sätt som en våg är något som hela havet gör.


Du kan inte tvinga ditt sinne att vara stilla. Det vore som att försöka jämna ut krusningar på vattenytan med ett plattjärn.


Meningen med livet är att helt enkelt leva. Det är så enkelt och så uppenbart och så okomplicerat. Men ändå rusar alla omkring i panik, som om det vore nödvändigt att åstadkomma något bortom de själva.


Du måste betrakta dig själv som ett moln – i egen hög person. Moln begår aldrig misstag.


Den viktigaste grundregeln för arbete är följande: Kom på ett sätt att få betalt för att leka.


Jag har lärt mig att dåtid och framtid är illusioner, att de endast existerar i nuet, vilket är det enda som verkligen finns. ~ Alan Watts