Tänkvärda citat på svenska

Citat av Joralf Gjerstad

Ingen lämnar världen utan att ha upplevt nåt ont, det är ett som är säkert. Men ingen pratar om det goda. Det goda är större. Men det är bara det onda de ser. Det är det goda som har makten över allt. Det är det goda som vinner. Som för människan tillbaka till sin bestämmelse: Trohet mot det goda. Trohet mot sin nästa. Trohet mot sig själv. Det är det som är livets storhet. Att finna kraften som skapar naturlig godhet för alla.


Om man börjar tänka på godhet, så blir man förändrad inombords. Det behövs om man ska förnya sig. Att inte tjäna sig själv, utan andra.


Naturen – där ser man skönheten. Vi ser hur vackert det är. Men det finaste som är skapat, det ser vi inte. Det är människan.


Citat om


Citat av

Abraham Lincoln Alan Watts Albert Einstein Augustinus Björn Ranelid Buddha Cyprian Smith Dag Hammarskjöld Dalai lama Deepak Chopra Eckhart Tolle Eileen Caddy Epiktetos Henry David Thoreau Jack Kornfield Jiddu Krishnamurti Joann Davis Joshua Becker Karin Volo Kay Pollak Konfucius Laleh Lao Zi Mahatma Gandhi Maya Angelou Michael A. Singer Mäster Eckhart Nalle Puh Nisargadatta Maharaj Okänd Olle Carlsson Oscar Wilde Paul Brunton Paulo Coelho Radhanath Swami Ralph Waldo Emerson Ramana Maharshi Richard Bach Robin Sharma Rumi Thich Nhat Hanh Tomas Andersson Wij Tomas Lydahl Wayne Dyer Winston Churchill


Hitta citat

Med sökfunktionen nedan kan du söka bland alla de tusentals citat som har publicerats på Kloka citat sedan starten 2012.