Tänkvärda citat på svenska

Citat av Kajsa Ingemarsson

Det är när vi konfronteras med det främmande och ibland obekväma som vi utmanas att vidga vårt perspektiv.


Förändring är en förutsättning för utveckling.


Vi är en del av en storhet så omfattande att den är omöjlig att överblicka, och vi kan inte isolera oss från den även om vi skulle vilja det. Vad vi väljer att göra med den insikten är däremot upp till var och en av oss.


Bakom alla framgångar finns det initiativ, ansträngning och mod. Lura dig inte att tro något annat.


Kreativitet är inte en egenskap förunnad ett fåtal. Du är kreativ, du skapar ditt eget liv och du fortsätter i varje sekund att göra det.


Kreativitet handlar om våra obegränsade möjligheter att skapa, en medfödd urkraft som bokstavligen kan förändra världen. En kraft som du har inom dig.


Din kreativitet är en naturkraft som vill komma till uttryck, som söker din uppmärksamhet och som bär livets hela potential i sin famn.


Citat om


Citat av

Abraham Lincoln Alan Watts Albert Einstein Augustinus Björn Ranelid Buddha Cyprian Smith Dag Hammarskjöld Dalai lama Deepak Chopra Eckhart Tolle Eileen Caddy Epiktetos Henry David Thoreau Jack Kornfield Jiddu Krishnamurti Joann Davis Joshua Becker Karin Volo Kay Pollak Konfucius Laleh Lao Zi Mahatma Gandhi Maya Angelou Michael A. Singer Mäster Eckhart Nalle Puh Nisargadatta Maharaj Okänd Olle Carlsson Oscar Wilde Paul Brunton Paulo Coelho Radhanath Swami Ralph Waldo Emerson Ramana Maharshi Richard Bach Robin Sharma Rumi Thich Nhat Hanh Tomas Andersson Wij Tomas Lydahl Wayne Dyer Winston Churchill


Hitta citat

Med sökfunktionen nedan kan du söka bland alla de tusentals citat som har publicerats på Kloka citat sedan starten 2012.