Tänkvärda citat på svenska

Citat av Michael A. Singer

Att släppa taget om dig själv är det enklaste sättet att komma närmare andra.


För att uppnå verklig inre frihet måste du kunna betrakta dina problem objektivt istället för att uppslukas dem.


Livet är under ständig förändring och om du försöker att kontrollera det, kommer du aldrig att kunna leva fullt ut.


Så småningom kommer du att se att den verkliga orsaken till problem är inte livet självt. Det är allt ståhej som sinnet skapar om livet som är den verkliga orsaken bakom problem.


Rädsla är orsaken till alla problem. Det är roten till alla fördomar och negativa känslor av ilska, svartsjuka och habegär. Om du inte hade rädsla, då skulle du vara fullkomligt tillfreds med att leva i denna värld.


Sanningen är att den största delen av livet kommer att utvecklas i enlighet med krafter långt utanför din kontroll, oavsett vad ditt sinne säger om det.


Den enda permanenta lösningen på dina problem är att se inåt och släppa den del av dig som tycks ha så många problem med verkligheten.


Du måste inse att det är dina försök att få livet att skänka dig speciella upplevelser som gör att du missar den verkliga upplevelsen av livet.


Din inre tillväxt är helt beroende av insikten att det enda sättet att finna frid och glädje är att sluta tänka på dig själv.


Människor tenderar att belasta sig med så många val. Men i slutändan kan du kasta bort dem alla och ta ett enda grundläggande beslut: Vill du vara lycklig eller vill du inte vara lycklig? Det är verkligen så enkelt. När du gör det valet, blir din väg genom livet klar och tydlig.


Citat om


Citat av

Abraham Lincoln Alan Watts Albert Einstein Augustinus Björn Ranelid Buddha Cyprian Smith Dag Hammarskjöld Dalai lama Deepak Chopra Eckhart Tolle Eileen Caddy Epiktetos Henry David Thoreau Jack Kornfield Jiddu Krishnamurti Joann Davis Joshua Becker Karin Volo Kay Pollak Konfucius Laleh Lao Zi Mahatma Gandhi Maya Angelou Michael A. Singer Mäster Eckhart Nalle Puh Nisargadatta Maharaj Okänd Olle Carlsson Oscar Wilde Paul Brunton Paulo Coelho Radhanath Swami Ralph Waldo Emerson Ramana Maharshi Richard Bach Robin Sharma Rumi Thich Nhat Hanh Tomas Andersson Wij Tomas Lydahl Wayne Dyer Winston Churchill


Hitta citat

Med sökfunktionen nedan kan du söka bland alla de tusentals citat som har publicerats på Kloka citat sedan starten 2012.