Tänkvärda citat på svenska

Citat av Olle Carlsson

Något av det viktigaste vi kan göra för att återvända till livet efter en kris eller ett nederlag är att släppa taget om vår bitterhet och skam över hur allt blivit. I klartext handlar det om att jag ger upp försöken att förändra någon annan människa än mig själv och att få det gjorda ogjort.


Mina relationer blir mer dyrbara när jag påminns om att allt är för en begränsad tid – idag vill jag leva så att jag vågar dö.


Att be om förlåtelse och att gottgöra är ofta viktigare för oss själva än den vi har skadat, det är ett sätt att släppa taget och lämna det förflutna bakom oss. En ouppklarad relation lever kvar inom oss. Vi anklagar ofta oss själva i onödan för sådant vi sagt eller gjort, vi tror att vi har skadat andra och gjort bort oss fastän andra kanske inte ens tänkt på det. Att säga förlåt är att själv bli fri.


Den finaste gåva jag kan ge mig själv är att förlåta någon annan.


Om jag känner mig otillräcklig som människa är det bästa jag kan göra att försöka uppmuntra någon annan.


Insikten om att jag inte kan kontrollera allt är inget nederlag utan min enda räddning.


Att gå omkring och gräma sig över allt man inte är och inte har är att kasta bort sin stora gåva i livet: möjligheten att ta vara på det jag har, utveckla den jag är och att släppa taget om det jag inte alls kan påverka.


En välbevarad hemlighet är att sanningen om dig och mig är underbar, ljus och vacker.


Idag har jag fått en ny chans och kan börja om från början.


Det vi ser och uppfattar omkring oss är ofta bara spegelbilder av vår egen oro och splittring.


Citat om


Citat av

Abraham Lincoln Alan Watts Albert Einstein Augustinus Björn Ranelid Buddha Cyprian Smith Dag Hammarskjöld Dalai lama Deepak Chopra Eckhart Tolle Eileen Caddy Epiktetos Henry David Thoreau Jack Kornfield Jiddu Krishnamurti Joann Davis Joshua Becker Karin Volo Kay Pollak Konfucius Laleh Lao Zi Mahatma Gandhi Maya Angelou Michael A. Singer Mäster Eckhart Nalle Puh Nisargadatta Maharaj Okänd Olle Carlsson Oscar Wilde Paul Brunton Paulo Coelho Radhanath Swami Ralph Waldo Emerson Ramana Maharshi Richard Bach Robin Sharma Rumi Thich Nhat Hanh Tomas Andersson Wij Tomas Lydahl Wayne Dyer Winston Churchill


Hitta citat

Med sökfunktionen nedan kan du söka bland alla de tusentals citat som har publicerats på Kloka citat sedan starten 2012.