Tänkvärda citat på svenska

Citat av Olle Carlsson

En bra övning i att kunna acceptera sig själv är att försöka sluta ändra på andra. Att sluta döma andra för de åsikter de har, hur de ser ut, är klädda och uppför sig. Att döma och bedöma andra är ingenting annat än ett förödande sätt att bedöma och döma ut sig själv.


Tacksamhet kan öppna våra ögon för den dag som väntar och ge oss mod att våga möta livet på nytt.


Något av det viktigaste vi kan göra för att återvända till livet efter en kris eller ett nederlag är att släppa taget om vår bitterhet och skam över hur allt blivit. I klartext handlar det om att jag ger upp försöken att förändra någon annan människa än mig själv och att få det gjorda ogjort.


Mina relationer blir mer dyrbara när jag påminns om att allt är för en begränsad tid – idag vill jag leva så att jag vågar dö.


Att be om förlåtelse och att gottgöra är ofta viktigare för oss själva än den vi har skadat, det är ett sätt att släppa taget och lämna det förflutna bakom oss. En ouppklarad relation lever kvar inom oss. Vi anklagar ofta oss själva i onödan för sådant vi sagt eller gjort, vi tror att vi har skadat andra och gjort bort oss fastän andra kanske inte ens tänkt på det. Att säga förlåt är att själv bli fri.


Den finaste gåva jag kan ge mig själv är att förlåta någon annan.


Om jag känner mig otillräcklig som människa är det bästa jag kan göra att försöka uppmuntra någon annan.


Insikten om att jag inte kan kontrollera allt är inget nederlag utan min enda räddning.


Att gå omkring och gräma sig över allt man inte är och inte har är att kasta bort sin stora gåva i livet: möjligheten att ta vara på det jag har, utveckla den jag är och att släppa taget om det jag inte alls kan påverka.


En välbevarad hemlighet är att sanningen om dig och mig är underbar, ljus och vacker.


Citat om


Citat av

Abraham Lincoln Alan Watts Albert Einstein Augustinus Björn Ranelid Buddha Cyprian Smith Dag Hammarskjöld Dalai lama Deepak Chopra Eckhart Tolle Eileen Caddy Epiktetos Henry David Thoreau Jack Kornfield Jiddu Krishnamurti Joann Davis Joshua Becker Karin Volo Kay Pollak Konfucius Laleh Lao Zi Mahatma Gandhi Maya Angelou Michael A. Singer Mäster Eckhart Nalle Puh Nisargadatta Maharaj Okänd Olle Carlsson Oscar Wilde Paul Brunton Paulo Coelho Radhanath Swami Ralph Waldo Emerson Ramana Maharshi Richard Bach Robin Sharma Rumi Thich Nhat Hanh Tomas Andersson Wij Tomas Lydahl Wayne Dyer Winston Churchill


Hitta citat

Med sökfunktionen nedan kan du söka bland alla de tusentals citat som har publicerats på Kloka citat sedan starten 2012.