Tänkvärda citat på svenska

Citat om kärlek

Om du skulle fråga Kärleken: ”Vad älskar du?” bleve svaret: ”Jag älskar godhet”. ”Varför?” Hon svarar: ”Därför att det är gott och för godhetens skull”.


Du kan lära dig att tala genom att tala, att studera genom att studera, att springa genom att springa, att arbeta genom att arbeta; på samma sätt kan du lära dig att älska genom att älska.


Kärleken söker ingen anledning utöver sig själv och ingen frukt; den är sin egen frukt, sin egen glädje. Jag älskar för att jag älskar; jag älskar för att jag kan älska.


För mer inspiration, besök Kloka citats kusin: Mittpunkt.se

Själen är skapad av kärlek och strävar alltid efter att återvända till kärlek. Därför kan den aldrig finna frid eller lycka i andra saker. Det måste vara försjunken i kärlek.


Livet är vackert – om man vet hur man ska leva. Man kan älska om ens hjärtas öga är öppet. Allt är vackert om man ser på det med kärlek. Om man kan njuta av en katt, en fågel, en blomma…då blir hela världen din.


Räddhåga finnes icke i kärleken.


Att vara frikostig med handen är en sak, men att vara frikostig av hjärtat är något annat.


Det finns bara en sak att leva för: kärleken.


Kärlek innebär att känna och acceptera varandra för vad man verkligen är, som att ge, som att försaka, som att förbli trofast när man möter svårigheter och besvikelser.


Det måste finnas en jämvikt mellan materiellt och andligt framåtskridande, en jämvikt som uppnås genom kärlek och medkänsla.