Tänkvärda citat på svenska

Citat om vänskap

I min värld finns det bara ett sätt att tänka och det är att man vill andra det bästa. Det spelar ingen roll om det är vän eller fiende, jag tror att världen skulle må så mycket bättre om vi önskade varandra allt gott oavsett.


Mina relationer blir mer dyrbara när jag påminns om att allt är för en begränsad tid – idag vill jag leva så att jag vågar dö.


Sörj inte över att säga farväl. Ett avsked är nödvändigt innan man kan mötas igen. Och att man möts igen, efter ögonblick eller liv, är givet för dem som är vänner.


Om jag hade en vän och älskade honom därför att han uppfyllde hela min vilja och gav mig allt gott, så älskade jag icke min vän utan mig själv. Jag skall älska min vän för hans egen godhet och för hans egna förtjänster och för allt det som han är i sig själv: då först älskar jag min vän rätt, då jag älskar honom så som jag just har sagt.


Vem som helst kan hysa medkänsla med en vän i hans lidande, men det fordras en verkligt fin natur för att sympatisera med en vän som har framgång.


Vänskapen människor emellan är ljuvlig genom det kärlekens band varmed själarna förenas.


Goda vänner är som stjärnor. Du ser dem inte alltid, men du vet att de alltid finns där.


Om du har som utgångspunkt att hitta vänner, kommer du att upptäcka att de är mycket sällsynta. Om du har som utgångspunkt att vara en vän, hittar du dem överallt.


Dina vänner kommer att känna dig bättre från första stund ni träffas än dina bekanta kommer att känna dig på tusen år.


Den som inget annat kan göra än att sitta en liten stund hos någon som är ledsen och rädd, den människan har gjort något stort.


Citat om


Citat av

Abraham Lincoln Alan Watts Albert Einstein Augustinus Björn Ranelid Buddha Cyprian Smith Dag Hammarskjöld Dalai lama Deepak Chopra Eckhart Tolle Eileen Caddy Epiktetos Henry David Thoreau Jack Kornfield Jiddu Krishnamurti Joann Davis Joshua Becker Karin Volo Kay Pollak Konfucius Laleh Lao Zi Mahatma Gandhi Maya Angelou Michael A. Singer Mäster Eckhart Nalle Puh Nisargadatta Maharaj Okänd Olle Carlsson Oscar Wilde Paul Brunton Paulo Coelho Radhanath Swami Ralph Waldo Emerson Ramana Maharshi Richard Bach Robin Sharma Rumi Thich Nhat Hanh Tomas Andersson Wij Tomas Lydahl Wayne Dyer Winston Churchill


Hitta citat

Med sökfunktionen nedan kan du söka bland alla de tusentals citat som har publicerats på Kloka citat sedan starten 2012.